Facebook focust op de sterke punten van medewerkers

‘Bij Facebook willen we een sterke punten organisatie zijn’, zegt Sheryl Sandberg, de Chief Operating Officer van Facebook, in een interview met de New York Times.

‘Wij focussen op de  sterke punten van onze medewerkers. Medewerkers hoeven niet overal goed in te zijn. Onze managers steken tijd in het ontdekken van mogelijkheden waardoor onze medewerkers hun sterke punten elke dag kunnen benutten’.

In het interview noemt Sandberg het boek Ontdek je sterke punten  van Marcus Buckingham het beste business boek dat ze de afgelopen jaren heeft gelezen. Dit boek heeft niet alleen invloed op haarzelf gehad, maar is ook bepalend geweest voor de manier waarop Facebook het talent van medewerkers ontwikkelt.

De belangrijkste vraag die Facebook daarover aan medewerkers stelt? ‘Ben je in staat elke dag op je best te zijn in je werk?’ Dit geeft focus op de sterke punten van medewerkers. ‘Hoe meer medewerkers deze vraag voluit met ‘ja’ beantwoorden, hoe groter onze kans op succes is als Facebook organisatie’, aldus Sheryl Sandberg.

Wil je het hele interview lezen? Mail ‘sterke punten facebook’ naar info@sterkepunten.nl